21. heinäkuuta 2017

Häämusiikki soi

Häihin on aikaa himpan yli kuukausi, ja täällä on aloitettu tiukka loppukiri hääsuunnitteluun. Suuret kuviot meillä on jotakuinkin selvillä, joten nämä viimeiset viikot menevät lähinnä käytännön asioiden viilailuun ja pienempiin yksityiskohtiin. Aloitimme urakan miettimällä häiden kirkko-osuutta: millä kielellä toimitus suoritetaan, mikä raamatun kohta ja kuka sen lukee, mitä musiikkia toivomme.

Saimme vihkipapiltamme häissämme vuorossa olevan urkurin nimen ja yhteystiedot, ja otimme häneen yhteyttä alkuviikosta kun saimme omat musiikkitoiveemme päätettyä. Menemmme hyvin perinteisellä linjalla, joten toiveetkin menivät läpi ilman ongelmia. Valitsemamme virsi oli ainoa kohta musiikkitoiveissa johon liittyi pieni jännityselementti, mutta onneksemme se oli kuin olikin kanttorille tuttu ja tilaisuuteen sopiva!

Mitä vihkikirkossamme kuullaan?

Alkumusiikkina, morsiamen astellessa kohti alttaria soi Edward Elgarin Pomp and Circumstance. Melko hidas kappale, mutta todella kaunis ja tunnelmallinen. Uskallan veikata ettei kyyneleiltä säästytä tässä kohtaa.

Virtenä soi C. Hubert H. Parryn säveltämä Jerusalem DLM -hymni "And did those feet in ancient time". Tätä ei löydy suomalaisesta virsikirjasta, vaan anglikaanisen virsikirjan puolelta. Minun puoleni sukua ei ole kirkkokansaa eikä oikein laulajiakaan, joten päätimme valita miehen uskonnollisemmalle ja laulavaisemmalle suvulle tutun virren. Todella kaunis kappale, joka muuten soi myös kuninkaallisissa häissä.

Poistumismusiikkina tulee olemaan Mendelssohnin häämarssi Kesäyön unelmasta. Klassinen valinta jonka kanssa ei voi mennä metsään.

Joko musiikkivalinnat on tehty?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti