12. toukokuuta 2017

Valmiit hääkutsut

Viimeisetkin kutsut on saatu postin matkaan, ja nyt pidetään sormia ristissä että kaikki löytävät perille! Tämä on myös hyvä aika vilauttaa blogin puolella millaisiin kutsuihin lopulta päädyimme.

Emme innostuneet ollenkaan nettikauppojen valmismalleista, ja vaikka mielelläni leikkaan ja liimaan joulukortteja joka vuosi, näyttävät kätteni jäljet edelleen viisivuotiaan tekeleiltä - tämä rajasi kutsujen askartelun pois vaihtoehdoisa. Koska toiveissa oli jotain hyvin yksinkertaista, emme kokeneet tarpeelliseksi palkata ulkopuolista henkilöä suunnittelemaan kutsuja puolestamme. Päätimmekin siis lähteä luomaan jotain meidän näköistä yhdessä painotalon ja graafikkokaverin kanssa.
Ensimmäisenä askeleena hommassa oli suunnitella kutsujen tekstit. Koska häämme ovat kaksikieliset, jouduimme pyörittelemään kielivalintoja ja sanavalintoja jonkin aikaa. Lopulta päätimme painattaa kaksia erilaisia kutsuja: suomalaisille suomeksi, muille englanniksi.

Valmiiden tekstien kanssa otimme suunnaksi paikallisen perheomisteisen painotalon. Siellä meitä auttamassa oli vanha konkari, joka on painanut kutsuja ja muita paperituotteita samassa osoitteessa jo vuosikymmeniä. Valitsimme fontit, värit ja paperin, jonka jälkeen jäimme odottamaan koevedoksia. Ensimmäiset versiot saimme käsiimme noin viikossa, ja ne hyväksyttyämme lopulliset kutsut saatiin ihan muutamassa päivässä.

Varsinaisen kutsukortin lisäksi kuoreen liitettiin graafikkokaverin varta vasten meille suunnittelema kartta, jonka kääntöpuolelle painettiin viimeinen ilmoittautumispäivä. Monien suosiman hääinfon jätimme kirjekuoresta kokonaan pois, sillä olemme jakaneet infoa hotellikiintiöistä sun muusta sähköpostitse jo aiemmin, sekä tarjoutuneet auttamaan neuvoja kaipaavia. Luotamme siihen, että vieraat kyllä ymmärtävät kysyä jos jokin jää epäselväksi.

Kirjekuoret saatiin painajalta kaupan päälle, ja osoitteet kirjoitettiin kuoreen omin pikku kätösin. Postimerkeistä emme edes tiedä, sillä niiden liimausurakka jäi äitien kontolle. Postikulujen pienentämiseksi nimittäin taktikoimme ja lähetimme kutsut pakettina äideillemme Suomeen ja Kanadaan, josta he sitten laittoivat kuoret eteenpäin. Olemme niin kiitollisia näistä apukäsistä! On ollut ihana huomata miten läheisemme ovat olleet valmiita auttamaan niin isoissa kuin pienissäkin projekteissa!

Tälläistä siis lähti meidän vieraillemme. Nyt jäädään jännityksellä päivystämään ilmoittautumisia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti