9. toukokuuta 2017

Fiilikset boudoir-kuvausten jälkeen

Instagramin puolella seuraavat saattoivatkin jo huomata, että viikonloppuna tällä pariskunnalla oli ohjelmassa jotain hieman tavallisesta poikkeavaa. Meidän ihana valokuvaajamme Susanna Nordvall nimittäin saapui kyläilemään Amsterdamiin, joten viikonloppuna tuli vietettyä tunti jos toinenkin kameran edessä. Nappailtiin yhteiskuvia meillä kotona sekä kaupungilla, minkä lisäksi sulhasen salilla viettämän parituntisen aikana ehdittiin salaa räpsiä myös vähäpukeisia kuvia tulevasta vaimosta.
Kirjoittelin jo alkuvuodesta ajatuksistani boudoir-kuvauksiin liittyen. Nimenomaan siitä lähtökohdasta, että olen normaalisti varsin kamerakammoinen, enkä todellakaan huvikseni kekkaloi (vähissä vaatteissa) huomion keskipisteenä. Asiaa hetken pohdittuani oli boudoir-kuvaukselle lopulta helppo sanoa kyllä, sillä Susannan kuville tyypillinen kaunis, luonnollinen ja jopa romanttinen tunnelma tuntui omalta ja tarpeeksi "kesyltä" meidän makuumme. Nyt siis vuorossa ajatuksia boudoir-kuvausten jälkeen.

Ensinnäkin, Susanna on aivan mahtava kuvaaja! Ohjeistusta ja kehuja sateli, eikä missään vaiheessa nolottanut tai iskenyt paniikki että tilanteesta olisi päästävä pois. Allekirjoittanut kyllä kikatteli vähän väliä ja meinasipa välillä vähän kädet täristä jännityksestäkin, mutta kaikkiaan kuvaukset menivät oikein mainiosti. Siitäkin huolimatta, että boudoir-kuvat otettiin heti ensimmäisenä aamutuimaan. Minua ei niinkään jännittänyt heittää vaatteita nurkkaan, vaan se, etten yhtään tiedä mitä tehdä, tai mitä jos kaikesta huolimatta näytän aivan kamalalta. Olin jo etukäteen ihan rehellisesti maininnut kuvaajalle siitä, että kameran edessä jännittää, minkä koen olleen hyvä idea. Kuvia räpsittiin ihan loputtoman monta, ja muutamien sneak peekien perusteella oli siellä ainakin jotain kivaa! Valmiita kuvia jään odottelemaan hyvillä mielin, pienellä jännityksellä tietysti!
Boudoir-kuvien lisäksi me kuvailtiin myös parikuvia meillä kotona, mikä oli itseasiassa melkein jännittävämpää kuin ne varsinaiset huomenlahjakuvat! Varsinkin siinä vaiheessa kun piti hypätä sänkyyn vähissä vaatteissa ja olla söpöjä ja rakastuneita kuvaajan keikkuessa sängynlaidalla (tai parhaillaan meidän päällä). Kuvaajan päästäminen noinkin intiimiin tilanteeseen oli samaan aikaan outoa ja hauskaa. Oltiin kuitenkin rohkeita ja mukana täysin avoimin mielin. Seurattiin kiltisti Susannan ohjeita, mutta uskallettiin myös avata suu jos joku ei tuntunut hyvältä.

Kaiken kaikkiaan viikonlopun kuvaussessioista jäi tosi positiiviset fiilikset! Suosittelen ehdottomasti kaikille muillekin niin pari- kuin boudoir-kuvauksiakin. Tältä pohjalta on helpompi lähteä hääpäivään kun tietää jo mitä odottaa hääkuvaajalta, ja siinä sivussa saa viettää laatuaikaa rakkaan kanssa, lopputuloksena on ihania yhteiskuvia, ja jotain kaunista huomenlahjaksi!

Tämän postauksen kuvat ovat kaikki Susannan käsiäalaa, vaikkeivät meidän kuvauksistamme. Pientä esimakua siitä mitä tulevan pitää kuitenkin. Palataan vielä aiheeseen valmiiden kuvien kanssa!

2 kommenttia:

 1. Varmasti aivan upeita kuvia luvassa sekä yhteiskuvista että boudoirista. Ihanaa intiimiä panostusta yhteiskuviinkin, jos olette sängyssä pyörineet kuvaaja seurananne :) Itse myös haaveilen boudoirkuvauksesta, mutta jännittää kyllä yksin kameran edessä oleminen ja tilanteen potentiaali kiusallisuus. Häiden suhteen eka kuvauskoitos eli kihlajaiskuvaus meni todella helposti, kun paikalla oli myös Jarkko ja kuvaajakin oli kaveri. Onneksi ammattikuvaajat ovat ammattikuvaajia, joten luotan 100%:sti, että vaikka kuvattavasta saattaisikin tuntua alussaa himpun vaikealta heilua alusvaatteissa yksin kameran edessä, tilanne kyllä helpottuu kuvauksen edetessä ja lopullisista kuvista tulee upeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännityksellä odotellaan lopputulosta! Täytyy myöntää että yllätyin itsekin kun mieheltä ei irronnut yhtäkään vastalausetta parikuvauksiin liittyen!

   Ammattikuvaajat tosiaan tietävät tasan tarkkaan mitä ovat tekemässä, ja harvemmin on ensimmäistä kertaa pappia kyydissä. Itse luotin täysin siihen että vaikka minulla ei ole hajuakaan mitenpäin pyöriä tai mikä näyttää hyvältä, taitava kuvaaja kyllä näkee ja löytää ne oikeat kulmat ja asennot ja vaatteet.

   Suosittelen lämmöllä boudoir-kuvauksia, kerrankos sitä!

   Poista