3. maaliskuuta 2017

Hääsivut ja hashtagit

Hääinfolle omistetut nettisivut ovat nousseet aivan uskomattomaan suosioon parin viime vuoden aikana. Melkeinpä jokaisesta meille osoitetusta kutsusta on löytynyt osoite nettisivuille joilta sitten on löytynyt tietoa niin pariskunnasta, hääseurueesta, menuista kuin kuljetuksista ja majoituksistakin. Kaikki tietenkin kuvilla ja mahdollisilla häähastageillä höystettynä. Samoilla sivuilla myös ilmoittaudutaan juhliin, valitaan mieluisa ruokalaji (jos pöytiintarjoilu) ja lisätään maininta mahdollisista allergioista tai muista rajoitteista.
Meille kolahti eilen postista kutsu ystäväpariskunnan häihin, joka tietysti johti heidän hääsivujensa selailuun. Tämä toimikin hyvänä keskustelunavauksena omiin häihimme ja teknologiaan liittyen. Olemme liikkeellä hieman ristiriitaisin ajatuksin, sillä toisaalta hääsivut ovat näppärät jos infoa on paljon, mutta myönnettäköön ettemme ole koskaan klikanneet kenenkään hääsivuille kahta kertaa. Käymme kertaalleen sivuston läpi ja ilmoittaudumme, mutta toista kertaa hääsivuille ei tule eksyttyä. Toisaalta taas netissä tieto pysyisi hyvässä tallessa jos paperiset infot sun muut pääsisivät hukkumaan. Tosin jos pitää kutsun tallessa (ja sitäkautta hääsivuston osoitteen), tuskin se infolappukaan kovin kauas voi joutua. Meidän kohdallamme siis häänettisivut tuntuvat turhakkeelta, ja pysymme perinteisemmissä kutsuissa ja infoissa. Tosin sen verran moderneja ollaan että pyydetään ilmoittautumiset sähköpostitse.

Sama koskee myös hashtagejä, tosin vielä ristiriitaisemmilla fiiliksillä. Itse olen semiaktiivinen netissä ja somessa, mutta mies hyvä jos tietää mikä Instagram on. Vieraiden joukossa taasen on aktiivsempiakin somettajia, jotka hyvin suurella todennäköisyydellä tulevat siellä myös jotain häistämme julkaisemaan. Toisaalta taas iso osa vieraista on aikuisempaa väkeä, jolla hashtag kanavat ovat hyvin vähäisellä käytöllä. Summa summarum, emme yritä keksiä mukahauskoja häätagejä. Someaktiiviset vieraat tehköön sen puolestamme jos sikseen tulee.

Tuleeko teille nettisivut tai häähastag vai menettekö perinteisemmällä linjalla kuten me?

4 kommenttia:

 1. Häistä saa tosiaan juuri niin ison projektin kuin haluaa. Meillä oli pienet ja suhteellisen kevyellä organisaatiolla hoidetut kekkerit, joten sivusto olisi ollut aivan liikaa. Tägit on siitä hyviä, että seurueen kuvat löytyvät nopeasti kaikkien näkösälle mutta muuta arvoa en niissä näe. Tuntuu, että monilta on karannut homma käsistä ja kaikessa kilpavarustelussa unohtuu se tärkein, eli miksi häät järjestetään <3 Meillä ei ollut vieraslahjoja eikä ylimääräisiä härpäkkeitä ja kyllä oli hyvät juhlat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin! Kaiken häähumun keskellä pitäisi yrittää aina muistaa syy juhlien takana <3 Pienet yksityiskohdat tai "turhakkeet" eivät tosiaankaan tee hyviä juhlia, vaan tähän vaikuttaa ihan muut asiat :)

   Poista
 2. Meillä ei ollut hääsivuja eikä ne mielestäni todellakaan ole välttämättömät. Kuitenkin viime kesänä ystäväni häissä hääsivut olivat paikallaan, sillä ne olivat hieman erilaiset häät. Oli kiva saada siinä tilanteessa mahdollisimman paljon infoa. Meillä oli hashtag ihan sen takia, että halusimme nähdä vieraidemme someen laittamat kuvat. Emme keksineet mitään mukahauskaa vaan menimme tyylillä #rinnehäät. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erikoisemmissa häissä kaikki info tulee varmasti tarpeeseen! Me yritetään punkea kahden kulttuurin häät yhdelle infolappuselle, saa nähdä onnistuuko :D Kieltämättä hashtagillä löytyy tosi näppärästi häiden kuvat somesta! Oon nyt näiden kommenttien jälkeen alkanut miettiä että pitäiskö kuitenkin olla joku asiallinen # sen mukahauskan sijaan..

   Poista