9. tammikuuta 2017

Hääseurueen tehtävänjako

Meidän häiden suunnittelu alkaa olla jo hyvässä vaiheessa! En ole stressanut ko bileistä lainkaan sen jälkeen kun löydettiin juhlapaikka johon saadaan yhä vain kasvava vierasjoukko mahdutettua. Toivottavasti stressitasot pysyvät yhtä matalalla myös tulevaisuudessa!

Järjestelyitä pohtiessamme puheeksi tuli myös hääseurueen tehtävät, ja se mitä heiltä odotetaan ja toivotaan. Toistaiseksi seurueemme jäsenet ovat päässeet melko helpolla, sillä emme ole oikein edes keksineet heille tekemistä vielä tässä vaiheessa! Tähän saakka järjestelyt ovat olleet lähinnä paikkojen ja palveluiden varaamista. Koska asumme ulkomailla ja suurin osa niin vieraista kuin hääseurueestakin asuu ihan muualla kuin Helsingissä, ei meidän ole mitään järkeä hamstrata tai askarrella järjetöntä määrää kaikenlaista pientä härpäkettä ja kantaa sitä lentokoneella edestakaisin useamman maan välillä. Häätavaroiden kohdalla lainataan ja vuokrataan mahdollisimman paljon, minkälisäksi DIY osuus tulee luultavasti jäämään varsin minimaaliseksi. Meillä ei siis ole ollut tarvetta taikka mahdollisuutta pyytää morsiusseuruetta askartelutalkoisiin tai viininmaistajaisiin, vaikka hauskaa se varmasti olisikin. Luulenkin, että eniten apua hääseurueelta tullaan tarvitsemaan vasta häitä edeltävänä päivänä (viikkona?) sekä varsinaisena juhlapäivänä.

 kuva
Häiden alla ja itse hääpäivänä tarvetta järjestelyavulle varmasti tulee enemmän: on juhlapaikan koristelua ja vieraiden avustamista. Hääseurueen käsiin voidaan toivottavasti jättää hääpäivänä aika paljon, sillä he ovat varmasti meidän lisäksemme ne ihmiset, ketkä ovat parhaiten kartalla päivän toivotusta kulusta. Toistaiseksi hääseurueen tärkeimpiä tehtäviä on kuitenkin ollut lähinnä mielipiteiden, kokemusten ja ajatusten jakaminen. Kaaso ja morsiusneidot on jo valjastettu mekkojen etsintään, ja onhan meidän salaisessa Facebook-ryhmässä ollut jo hieman puhetta esimerkiksi polttareistakin. Pojat puolestaan eivät ole vielä edes avanneet keskustelua häihin liittyen.

Emme oleta hääseurueemme toimivan orjatyövoimana, vaan toivomme että saamme nämä tärkeät ihmiset avuksemme ja tueksemme niin hääpäivänä kuin hääjärjestelyissäkin. Jokainen saa osallistua oman halunsa ja pystymisensä mukaan, eikä haluta stressata ketään. Meidän häät nämä lopulta ovat, eivät kenenkään muun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti