13. tammikuuta 2017

Hääpäivän asusteet

Hääpuku on odottanut henkarissa jo hyvän aikaa, mutta häätyylin muita osia on tullut pyöriteltyä mielessä aika paljon viimeaikoina. Suurimpana haasteena on ollut taitavan ompelijan löytäminen, sillä vaikka ostamani hääpuku istuu melko nätisti ilman muokkauksia, on ennen häitä tehtävä vielä hieman hienotuunausta. Olen etsinyt Amsterdamista ompelijaa kissojen ja koirien kanssa, mutta toistaiseksi saldo on ollut melko laiha. Onneksi Suomesta kyseltyäni sain vihreää valoa, ja nyt näyttää sillä että pukuni muutokset tehdään Helsingissä hääviikolla! Melko tiukka aikataulu, mutta eiköhän tämäkin vielä järjesty.

Ompelijan lisäksi on tullut pohdiskeltua hääpäivän koruja ja muita asusteita. Hääpukuni itsessään on aika koristeellinen, eikä se siis liiemmin tarvitse koruja tai asusteita. En halua hukkua koristeiden ja asusteiden keskelle, mutta jotain pientä lisää kuitenkin kaipaan.

Korut aion hääpäivänä pitää minimissä: sormusten lisäksi suunnitelmissa on vain kauniit korvakorut. Pienet nappikorvikset kuuluvat jokapäiväiseen arkeeni, mutta juhlavammissa tilaisuuksissa tykkään käyttää roikkuvia tai muuten hieman näyttävämpiä korvakoruja. Oman haasteensa korujen valintaan tosin tuo se, että rihkamakorut aiheuttavat minulle järjestäin järkyttävän allergisen reaktion. Koska kutiseva ja punaisena helottava iho ei ole vaihtoehto, on korujen ehdottomasti oltava nikkelitöntä kultaa tai muuta "turvalliseksi" todettua materiaalia. Hankintalistalla on siis jotain klassisen kaunista jolle löytyy käyttöä myös tulevaisuudesssa.

Myöskin huntu on tarkoituksena hankkia täydentämään tyyliä kirkossa. Minulle oli alusta saakka selvää että haluan hunnun, kunnes äitini kehotti miettimään vielä.. Ja mietitty on! Siskon ja morsiusneitojen suotuisan mielipiteen perusteella päätin lopulta pitää pääni ja hankkia haaveilemani hunnun. Minulle huntu tekee morsiamen, ja kun kerran tilaisuus on niin en kyllä varmasti jätä käyttämättä! Saahan sen pois jos ei tunnu hyvältä tai haluaa jatkaa juhlia ilman huntua.

Kengistä kirjoittelin jo aiemmin, mutta saa nähdä mitä näiden suhteen vielä käy. Asiasta keskusteltuamme armas puolisoni nimittäin muistutti että minulla on taipumusta pyörtyilyyn, eivätkä huiman korkeat kengät varmasti paranna tilannetta. Sepä se vasta olisikin kun morsian kuukahtaisi alttarille.. Eli nyt prioriteettina on mukavat (ja kauniit) kengät joissa veri kiertää ja pyörtymisriski on mahdollisimman pieni!

Laukkua en edes mieti, tavaraa kun on varmasti ainakin repullisen verran vaihtokenkineen ja mekkoineen.. Kakkosmekosta puheenollen, alemmassa kuvassa sneak peek ihanasta tyllihameesta jonka löysin joulun jälkeisistä aleista! Suunnitelmissa on ottaa hame käyttöön kihlakuvissa ja jossain häihin liittyvässä tilanteessa (rehearsal dinner ja/tai honeymoon). Esittelen tämän vielä tarkemmin kunhan saan hamosen ensin kiikutettua ompelijalle lyhennettäväksi.

Millaisia ajatuksia teillä on asusteisiin liittyen? Oletteko jo tehneet löytöjä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti