31. joulukuuta 2016

Vuosi 2016 pähkinänkuoressa

Vuosi on vilahtanut ohi ihan hujauksessa! Muisteluun avuksi tarvittiin niin kalenteria kuin blogiakin, mutta sainpa aikaan koosteen kuluneesta vuodesta.

Tammikuuhun ei mahtunut mitään sen kummempaa, elettiin normaalia arkea Kanadassa. Lisäksi sain jo heti alkuvuodesta tiedon siitä, että kandini on hyväksytty ja todistuskin kolahti postista! Helmikuussa sain pitkän paperisodan jälkeen työluvan Kanadaan, juhlittiin O:n 30-vuotisynttäreitä, ja loppukuusta aloitin työt paikallisessa sanomalehdessä. Maaliskuu meni sovittaessa päivätyötä ja voimisteluvalmennuksia yhteen, ja aika samoilla linjoilla jatkettiin myös huhtikuu. Noihin aikoihin tehtiin myös päätöksiä tulevaisuuden suhteen, ja vastaanotin paikan maisteriohjelmasta Amsterdamin yliopistossa. Toukokuuhun puolestaan mahtui niin voimistelukisoja, mökkeilyä kuin kavereiden häitä, läksiäisiä ja ties mitä kissanristiäisiä. Kesäkuussa tehtiin viikonloppureissu Washington D.C.hen sekä pidempi reissu Islantiin ja Suomeen - reissu, jolta palasin timantti sormessa. Heinäkuussa jatkettiin mökkeilyä rakkauskuplassa leijaillen, ja lähdetiin vielä kuun lopussa St John's:iin Newfoundlandiin. Elokuussa käväistiin vielä Ottawassa ennenkuin lopettelin työt toimituksessa ja hyppäsin laukkuineni Amsterdamin koneeseen. Samoihin aikoihin aloittelin myös blogin parissa. Syyskuun alkupuolella pääsin muuttamaan meidän nykyiseen kotiin, aloitin maisterivaiheen opinnot ja ehtihän O:kin reissuiltansa tänne käymään. Lokakuussa elettiin etäsuhteessa ja stressattiin hääbudjetista, ja kaiken sen keskelle sain vanhempani kylään Amsterdamiin. Marraskuussa arjessa piti kiirettä: aloitin opintojen ohella uudessa työpaikassa, O kantoi jälleen tavaransa samaan osoitteeseen, ja hääkuntoprojektikin laitettiin aluilleen. Blogikin kävi läpi pienen muodonmuutoksen. Joulukuu aloitettiin Luxemburgissa joulumarkkinoita kierrellen, ja otettiinpa näin vuoden loppua kohti vielä kunnon loppukiri hääjuttujen suhteen: varattiin hääkuvaaja, juhlapaikka sekä catering. Jouluksi lensimme Suomeen perheeni luo muutamaksi päiväksi, ja vaikka löhöily lumisissa maisemissa olikin mukavaa muutaman päivän verran, on ihana olla taas kotona! Saamme tänään ystäviä luoksemme uuden vuoden viettoon, jonka jälkeen pääsen vielä nautiskelemaan lomapäivistä noin viikon verran ennen kuin työt ja gradu kutsuvat jälleen.

Vuoteen on mahtunut paljon, joskin näin jälkeenpäin näyttää olleen melko työpainotteista. Olen tasapainoillut kahden duunin välillä lähes koko vuoden, ja melko onnistuneesti siinä sivussa myös pyörittänyt niin kotia, parisuhdetta kuin sosiaalista elämääkin. Hääsuunnittelu ja bloggailu ovat tuoneet mukavaa vastapainoa arjen puurtamiselle, ja innolla jatkan näiden kanssa puuhailua hamaan tulevaisuuteen. Kaikkiaan 2016 on ollut mahtava vuosi, ja mielenkiinnolla jään odottamaan mitä kaikkea 2017 tuo tullessaan!

Onnellista uutta vuotta kaikille! Nähdään ensi vuonna! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti