1. joulukuuta 2016

Missä häät pidetään?

Meidän kohdallamme juhlapaikan valinnassa suurimmat haasteet ovat olleet suurehko vierasmäärä, vieno toive keskeisestä sijainnista, sekä se, että järjestämme häitämme etänä toisesta maasta. Emme ole itse päässeet paikanpäälle tutustumaan potentiaalisiin juhlapaikkoihin, vaan olemme joutuneet luottamaan  sähköpostikeskusteluihin, Googlen hakutuloksiin, sekä tuttujen ja tuntemattomien kokemuksiin.

Pitkän aikaa tarkoituksenamme oli viettää ravintolahäät Helsingin keskustassa, jolloin järjestelyt hoituisivat helposti ja mukavasti myös etänä. Meillä oli jo pari ravintolaa valittuna, ja pohdimme niiden välillä. Kelkka hääpaikan suhteen kuitenkin kääntyi yllättäen aivan täysin.

Pitkän hiljaisuuden jälkeen sain nimittäin sähköpostia Merimelojien majalta, josta ilmoitettiin että meidän hääpäivämme olisi vielä vapaana. Paikkaan mahtuu 120 henkeä, ja omat ruoat ja juomat ovat sallittuja. Sijaintikaan ei ole ollenkaan hullumpi. Ei muuta kuin Google laulamaan. Teimme tutkimusta ja kävimme O:n kanssa läpi ajatuksiamme ja toiveitamme juhliin liittyen. Loppujen lopuksi tulimme yksimielisesti siihen lopputulokseen että Merimelojien maja sopii mainiosti meidän häidemme viettoon.
Mikä sitten painoi vaakakupin Merimelojien majan eduksi? Ensinnäkin, meille oli tärkeää että saamme kaikki vieraat samaan tilaan (tämä oli ongelma esimerkiksi kartanoiden kanssa, sillä emme halua ripotella vieraita moneen huoneeseen). Lisäksi tuomalla oman pitopalvelun ja juomat pääsemme vaikuttamaan tarjoiluihin huomattavasti enemmän kuin ravintolassa. Toki päätökseen vaikutti myös se, että omien juomien myötä kuluissa säästyy pitkä penni.

Koristeluiden osalta taas paikka vaatii hieman enemmän laittoa kuin vaihtoehtoina olleet ravintolat, mutta luotan siihen, että valkoiset pöytäliinat, tunnelmavalaistus ja kukat tekevät jo paljon. Majan puinen sisustus ja suuret ikkunat näyttävät kuvien perusteella kauniilta, minkä lisäksi olen innoissani terassista jolta aukeaa näkymä merelle. Ravintolahäitä suunnitellessa hieman harmitti ettei kovin monessa paikassa ollut mahdollisuutta siirtyä välillä ulkoilmaan haukkaamaan happea, sillä onhan se ihana päästä nauttimaan myös kesäilloista sään salliessa!

Postauksen kuvat on lainattu Merimelojien omilta nettisivuilta. Toivottavasti ehditään jossain vaiheessa itsekin paikan päälle tutustumaan tiloihin, mutta jos pahalta näyttää, niin lähetetään kätyrit (aka morsiusneidot) meidän sijastamme ottamaan kuvia ja mittoja ja kyselemään lisätietoja. Ollaan innostuttu muuttuneista suunnitelmista viime päivinä ihan hurjasti, mikä on tuonut ihan uudenlaista potkua ja mielenkiintoa hääsuunnittelua kohtaan.

8 kommenttia:

 1. Se on vaan niin käsittämättömän ihana (ja kauhea) tunne, kun paikka vaihtuukin kesken kaiken... :--D Meidän oli tarkoitus aluksi järjestää juhlat mun vanhempieni vanhan navetan vintillä. Siellä isoin ongelma oli se, että ikkunoita on tasan yksi - ja sekin katonrajassa. Rupesin itsekseni etsiskelemään vaihtoehtoisia tiloja ja yksi aivan täydellinen löytyi. Ihan järkevällä hinnallakin vielä (100 euroa per pvä), paikka itsessään on ihan täydellisen tunnelmallinen ja muutenkin ihan mahtava! En vielä oo soitellut varauksesta, mutta ehtiihän tässä vielä... :-D Etenkin, kun siirrettiin koko juhlaa vielä vuodella eteenpäin.

  Mutta hei, paljon kuvia sitten kehiin vaan, kun sen aika on! :--D (Terveisin utelias...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi mielenkiinnolla odotan lisää infoa ja kuvia myös teidän häihin liittyen!

   Juhlapaikka tosiaan vaikuttaa juhlien fiilikseen niin paljon! Varmasti moni muuttaa mieltään ja vitkuttelee päätöksenteon kanssa niin pitkälle kuin mahdollista..

   Ehdottomasti kuvia on tulossa heti kun päästään tutustumaan paikkaan :)

   Poista
 2. Meilläkin paikka vaihtui lennosta. :D Tosin "perus" juhlatilasta ravintolaan. On enemmän meidän näköinen ratkaisu ja säästytään stressiltä. Tuo merimelojien maja on todella upea jos on lämmin sää. Siinä kun on ihana terassi meren äärellä. <3 Mutta 120 henkeä en sinne laittaisi. Ystäväni häissä taisi olla 70-80 juhlijaa ja toimi mielestäni sille määrällle hyvin. Paljonko teillä on nimiä vieraslistalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että Merimelojien majasta on hyviä kokemuksia! Meillä vierasmäärä on jotain 100-120 välillä, mikä on kyllä rajannut ison joukon juhlapaikkavaihtoehtoja pois listalta.

   Eikös teillä ole häät Sipulissa vai olenko ihan väärässä? Meillä nimittäin oli jo bankettisali alustavasti varattuna ennen kuin vierasmäärä karkasi käsistä aivan täysin..

   Poista
  2. Juu, Bankettisalissa meillä. :)

   Poista
  3. Bankettisali on aivan ihana! Oltaisiin mielellämme juhlittu siellä jos vaan mahduttu tilaan. Talvipuutarha ei jostain syystä vedonnut samalla tavalla.

   Poista
 3. Meilläkin vaihtui kesken suunnitelmien juhlapaikka, tosin kaikin puolin meille sopivampaan vaihtoehtoon :) Kyl se vaa tuntuu hyvältä ku palaset loksahtelee paikoilleen sattumien kautta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä on ihana fiilis kun palat alkaa loksahdella kohdilleen! Hyvä että teillekin löytyi lopulta vielä entistä sopivampi vaihtoehto :)

   Poista