6. joulukuuta 2016

10 x Parasta Suomessa

Rauhallista itsenäisyyspäivää kaikille!

Ulkosuomalaisena kaipaan monia ihania asioita Suomesta, ja tuntuu että varsinkin näin juhlapyhien aikaan oma suomalaisuus vielä korostuu. Siksi halusinkin näin itsenäisyyspäivän kunniaksi listata asioita joita arvostan ja kaipaan kotimaasta.
1. Perhe ja ystävät. Tottakai ollaan täällä yhdessä O:n kanssa ja kavereita ja tuttuja asuu ympäri maailmaa ja moni tulee myös vierailemaan, mutta varsinkin näin kolmannessa maassa asuessa on tullut ajateltua miten kiva olisi jos parhaat ystävät ja perhe olisivat vähän lähempänä.

2. Puhdas luonto on Suomessa aina lähellä. Euroopassa tilanne on parempi kuin Aasian tai Pohjois-Amerikan metropoleissa, mutta kyllä Suomen luonnossa on silti jotain erityistä.

3. Vuodenajat. Voi kun täälläkin jo saataisiin lunta! Viimeksi sitä on nähty huhujen mukaan Amsterdamissa kuutisen vuotta sitten.

4. Raikas hanavesi. Täällä vesi on juotavaa, mutta esimerkiksi kalkkia kertyy aivan karmeita määriä joka paikkaan.

5. Helppous. Omalla kielellä asiat hoituvat helpommin ja paikallisesta byrokratiasta on edes jonkinlainen käsitys - jos ei itsellä niin jollain tutulla ainakin.
6. Ruoka. Karjalanpiirakat, ruisleipä ja Fazerin sininen.

7. Sauna! Erityisesti puulämmitteinen sellainen.

8. Suomen kieli. Luen ja kirjoitan suomea päivittäin, mutta puhuttua sitä tulee lopulta aika harvakseltaan.

9. Pohjoismainen design. Joojoo on täälläkin Ikea ja Iittalaakin saa kaupasta, mutta jos minulta kysytään meillä olisi kämppä täynnä kotimaisia kalusteita ja astioita.

10. Yhteenkuuluvuus. Ei ole aina kiva olla se kummajainen joka asuu milloin missäkin päin maailmaa - siinä jää paitsi kavereiden illanistujaisista, on aina se ulkomaalainen, ja välillä turhauttaa kun ei ole kenen kanssa jakaa kokemuksia ulkomailla asumisesta.
Millaisia ajatuksia muilla? Mitä suomalaisia juttuja kaipaatte tai arvostatte erityisesti?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti