29. marraskuuta 2016

Rillipöllön elämää - naimisiin silmälaseilla vai ilman?

Ilman laseja on sokea kuin lepakko. Tai en ehkä ihan, mutta siltä aina välillä tuntuu.
Ensimmäiset silmälasini sain jo ala-asteella, ja monta vuotta selvisinkin pelkillä rilleillä tai ihan vain reilusti ottamalla lasit pois päästä tilanteissa joissa rikkoutumisen riski oli suuri. Vasta muutama vuosi sitten siirryin käyttämään aktiivisesti myös piilolinssejä. Arkena valitsen edelleen lasit useammin kuin piilolinssit, ihan vain siksi että aamuseitsemältä ei aina vain jaksa alkaa säätämään temppuilevien piilareiden ja unisten silmien kanssa. Salaa ehkä vähän myös siksi, että kuvittelen näyttäväni vanhemmalta ja fiksummalta rillit päässä.. Etenkin nyt, kun vihdoin hankin uudet lasit pari viikkoa takaperin! Käytän kuitenkin piilareita säännöllisen epäsäännöllisesti, enimmäkseen urheillessa ja juhliessa.

En ole missään vaiheessa kokenut piilolinssejä ihan järjettömän epäkäytännöllisiksi tai epämukaviksi. Ainoastaan uidessa ja suihkussa käydessä tuntuu etteivät ne millään tahdo pysyä siellä missä pitäisi. Tottakai se ottaa aikansa että tekniikan oppii, ja kyllähän ne silmät alkavat kuivua siinä vaiheessa kun piilarit ovat olleet silmissä koko pitkän päivän. Kaiken kaikkiaan kuitenkin koen piilolinssit ihan näppäriksi.

Hääpäivänä aionkin luottaa piilolinsseihin. Syitä tälle on monia: meikki ja kampaus pääsevät oikeuksiinsa, ei tarvitse niin stressata siitä, onkohan koruja ja asusteita nyt liikaa tai lentääkö lasit päästä jonkun halatessa innokkaasti. Hääkuvia vuosikymmenten kuluttua katsellessa olisi myös suotavaa että huomio kiinnittyisi muuhunkin kuin rillimuodin muuttumisen päivittelyyn. Eli piilareilla mennään jos mitään kummempaa ei satu. Saatan tosin heittää myös lasit johonkin kassiin, ihan varmuuden vuoksi!

Millä linjoilla muut laseja tarvitsevat ovat? Rillit vai piilarit juhlissa?

2 kommenttia:

  1. Oon viä tosi kahden vaiheilla.. täl hetkel tilanne olis et aluks piilarit ja sit lasit laukkuun et kun alkaa tuntuu kuivalta nii voi vaihtaa.. näin toimiessa sais ainaki kirkossa ja potrettikuvissa meikit ja hiukset edukseen ku ei olis laseja päässä.. pitää taas vaa pikkuhiljaa totutella piilareihin kun ollu jonki verran taukoo.. ja toivottavasti pystyis sit bailaa mahd pitkää ilman laseja - itkut ja talvihuurut jää ikävästi laseihin :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha joo piilarit yleesnä toimii paremmin jos tiedossa on kyyneleitä tai talvihuuruja :D Ja Llasit onneksi kulkee aika sujuvasti mukana jos alkaa tuntua siltä että pitää vaihtaa!

      Poista