13. marraskuuta 2016

Ajatuksia vihkisormuksen valinnasta

Me ei olla vielä edes käyty sovittelemassa vihkisormuksia, joten tämä postaus on ihan puhtaasti omien ajatusten kartoittamista ja spekulointia.

Ihastelen kihlasormustani edelleen päivittäin, joten selvää on, että O teki nappivalinnan sormusta hankkiessaan. Itseasiassahan hän suunnitteli tämän sormuksen yhdessä kultasepän kanssa, eli kyseessä on uniikkikappale, vaikkei se ehkä kuvista sen suuremmin näykään. Sormukseen piiloutuu muutama merkityksellinen yksityiskohta, jotka on päätetty pitää ihan vain omana tietonamme. Emme missään vaiheessa ennen kosintaa keskustelleet sormuksista tai mieltymyksistä, joten onni on mies, jolla on visuaalista silmää, hyvä maku, ja joka tuntee tulevan vaimonsa ajoittain paremmin kuin tämä itse. En voisi olla tyytyväisempi sormukseeni.
Vihkisormuksen suhteen sen sijaan ovat ajatukset vielä hieman hukassa.

Ohut, yksinkertainen vihkisormus olisi klassinen valinta, ja toisi tasapainoa kimalluksen rinnalle. Toisaalta taas mietityttää olisikohan se kuitenkin liian tylsä ja turvallinen valinta? Vanhempieni vieraillessa luonamme sovittelin myös isoisovanhempieni keltakultasormuksia, ja vaikka ajatus niiden käyttöön ottamisesta kiehtoo, on idea toistaiseksi jätetty hautumaan. Miksikö? Siksi, että en ole aivan varma kahden erivärisen kullan yhdistämisestä, minkä lisäksi isoisovanhempien sormukset on jossain vaiheessa juotettu yhteen - ja muutenkin jo elämää nähneet - eli ihan sellaisenaan niitä ei voisi käyttää. Osaava kultaseppä tosin varmasti osaisi auttaa tässäkin asiassa.
Toinen vaihtoehto vihkisormukseksi olisi toinen rivi timantteja tämän nykyisen kaveriksi.  Ajatus hieman houkuttelee tätä harakkaa, mutta toisinaan vähemmän on enemmän. Varsinkin kun kihla jo itsessään kimaltelee varsin kiitettävästi. Tosin esimerkiksi ohut rivitimanttisormus olisi myös perinteinen valinta, jonka kanssa ei voi mennä kovin pahasti metsään. Rivitimanttien lisäksi olen ihastellut myös pitsireunaisia ja illusion-tyyppisiä sormuksia, mutta niiden suhteen mietityttää kyllästyykö erikoisuuteen, ja mitäs jos sormus ei enää muutaman vuoden päästä sovikaan omaan tyyliin tai makuun. Vihkisormuksen olisi kuitenkin suotavaa kestää ja miellyttää vuosikausia.

Sormuskaupoille on siis ehdottomasti jossain vaiheessa lähdettävä, että pääsee sovittelemaan muutamia eri malleja ja näkee miltä sormukset ihan oikeasti näyttäisivät yhdessä. Valitettavasti netistä löytyvät kuvat eivät aina vastaa todellisuutta, eivätkä kaikki sormukset vain käy yhteen vaikka kuinka haluaisi. Saa siis nähdä mitä vasempaan nimettömään lopulta tullaan pujottamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti