23. marraskuuta 2016

Miksi 2017?

Hääpäivän valintaan vaikuttaa moni seikka, joista vain osaan voi itse vaikuttaa. Vuoden valintaan vaikuttaa vahvasti elämäntilanne, ja eri vuodenajoilla on kaikilla omat plussat ja miinukset. Myös tärkeä päivämäärä tai vaikka juhlapaikan varauskalenteri saattavat olla asioita jotka lopulta määrittävät milloin häitä tanssitaan. Haluaisinkin hieman avata miksi me sanomme tahdon (vai I do?) juuri tiettynä päivänä.
 
Meillä ei ole pohjalla vuosikausien kihlausta vailla tietoa häiden ajankohdasta, vaan hääpäivää alettiin miettiä heti kosinnan jälkeen. Suurpiirteinen idea ajankohdasta saatiin muodostettua aika nopeasti, ja  noin kuukautta myöhemmin päivämäärä oli lyöty lukkoon ja kirkko varattu.
Me menemme naimisiin ensi kesänä, elokuun viimeisenä lauantaina. Jos ihan totta puhutaan, niin toivoin alunperin kauniita lumisia talvihäitä. Koska alkutalvi 2017 tuntui kuitenkin tulevan vähän liian nopeasti (tosin nyt kun miettii, niin hyvin oltaisiin ehditty) ja 2018 taas oli niin kovin kaukana, valittiin lopulta ajankohdaksi loppukesä. Ajatukseen loppukesän häistä talven sijaan on jo totuttu, ja kieltämättä kesähäissä on paljon hyviä puolia: valoisat illat, nenä ei hohda punaisena pakkasesta, ja moni vieraista ehtii vielä järjestää lomansa niin että pääsee osallistumaan. Suomen säästä ei koskaan tiedä, mutta sääjumalille on esitetty varovainen toivomus kauniista ja lämpimästä elokuusta!

Vuoteen 2017 liittyy myös häiden kannalta hauska yksityiskohta, sillä samana vuonna juhlitaan myös isovanhempieni 50. hääpäivää, sekä omien vanhempieni 25. hääpäivää. Pidämme siis perinteitä yllä ja jatkamme kaavaa menemällä mekin tuolla 25 vuoden intervallilla naimisiin! 

Toivottavasti en nyt tuota pettymystä kertomalla että mitään mystistä valitsemaamme päivämäärään ei kuitenkaan liity. Silloin nyt vain sattui olemaan haluamamme kirkko vapaana ja vuodenaikakin miellytti. Tulevina vuosina tuo päivämäärä sitten onkin sitäkin merkityksellisempi!

2 kommenttia:

 1. Onko ihan sattuma nuo 50v ja 25v vuodet osunu teidän häävuodelle? :D Niin siistiä!

  Me päädyttiin ihan sen takia 2017 ku 2018 tuntui jo aika myöhäiseltä (mm. lapsihaaveiden kananlta, en haluaisi olla häissä paksuna/pienen lapsen äitinä..). Mut hei 2017 on hieno vuosi mennä naimisiin, Suomen itsenäisyden 100v vuosi ja vuosi, jolloin avioliittolaista tuli tasavertainen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ihan täysin sattumalta!

   Ymmärrän täysin myös teidän logiikan! Meillä myös hyvin samankaltaisia ajatuksia :)

   Poista