16. lokakuuta 2016

Häiden kukat

Aivan kuin hääpukujenkin kohdalla, myös kukkien valinnassa morsian hukkuu helposti loputtomaan virtaan toinen toistaan kauniimpia kimppuja, vieheitä, kruunuja, ja asetelmia.Yritä siinä sitten päättää mitä omiin häihin hankitaan, ja ennenkaikkea pysyä siinä päätöksessä!
 
Minulla on alusta saakka ollut ajatuksissa rento morsiuskimppu. Tiiviksi palloksi tarkasti asetellut kukat eivät vain tunnu oikealta vaihtoehdolta kun kantaja on huoleton huithapeli. Kukkien lajien suhteen sen sijaan ei ole vaatimuksia, vaan mielelläni otan mitä ikinä onkaan sesongissa, sekä luotan ammatti-ihmisten asiantuntemukseen. Omassa toivekimpussani olisi runsaasti vihreää, vaaleita kukkia ja ehkä jotain sinistä. Tosin pakko myöntää, että olen nähnyt niin monta mielettömän kaunista kimppua kaikissa mahdollisissa väreissä että tämän suhteen mieli saattaa muuttua vielä kymmeniä kertoja ennen häitä.. Kuitenkin, näin pienikokoisena naisena morsiuskimpun olisi suotavaa olla siro, sillä tarkoituksena ei ole piileskellä kukkapuskan takana. Tämä on ihan puhtaasti järjellä ajateltu päätös, sillä olisihan iso, rehevä kukkakimppu ihan mielettömän ihana. Tai kukista koottu kruunu, mutta se ei tällä kertaa oikein passaa mekkoon, sijaintiin eikä juhlan luonteeseenkaan.
Sulhaselle sekä muulle miesväelle on tulossa vieheet, morsiusneidoille mietinnässä ovat kukat ranteeseen tai hiuksiin. Tyttöjen kanssa tultiin siihen tulokseen, että kimput hääseurueella tuskin olisivat kovin käytännölliset, ja todennäköisesti unohtuisivat jonnekin heti vihkimisen jälkeen - jos ei jo sitä ennen. Lisäksi logistiset ongelmat (mm ulkomailla asuminen ja häämatka toivottavasti heti häiden jälkeen) huomioon ottaen ei ole järjen hiventäkään hankkia hurjaa määrää kukkia kun ei ole minne niitä laittaa juhlien jälkeen, eikä roskiinkaan raaskisi heittää.
Ideaalitilanne olisi siis löytää ammattilainen, jolta saataisiin hääseurueen kukat kohtuulliseen hintaan ja lisäksi hankkia pöytiin laitettavaksi muutamia kukkia. Budjetista riippuen pöytäkukat voisi myös hankkia ihan vain kaupasta tai puutarhasta. Jos jollakulla on hyviä vinkkejä tai ideoita kukkien suhteen, laittakaa ihmeessä kommenttiboksiin viestiä!

2 kommenttia:

 1. Jotenkin tuntuu, että juurikin ne "tiukkaan palloon" sidotut kimput alkaa olla enemmänkin trendi, kuin varsinaisesti osoitus ihmisestä itsestään. Sinänsä ehkä vähän jopa säälikin, mutta toisaalta... Niinhän se aina taitaa mennä, että kun joku hyväksi havaitaan, jokainen sen kopioi :-D Mulla oli juurikin meidän maistraattipäivänä sellainen tiukaksi sidottu kimppu valkoisista pioneista (ah), mutta hehe - mä nyt oon sellainen perfektionisti tiukkapipo, että se sattui mulle paremmin kuin hyvin... :-D

  Meille tulee puolestaan nyt itse hääjuhlaan kukat teiden varsilta, pihalta ja luonnosta - luonnonkukilla siis mennään! :) En olisi osannut ajatella meidän juhlatilaan mitään ns. fiinimpiä kukkia (vanhan navetan vintti) ja toisaalta, olisi kiva saada kukkia melko reilustikin - ja siinä taas puolestaan "hienompien" kukkien osalta tulisi budjetti tosi nopeasti vastaan :/

  Mutta tykkään kyllä hurjasti sun ajattelutavasta näiden kukka-asioiden(kin) suhteen - hyvältä kuulostaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha mä oon aina jotenkin ajatellut että pikkutarkat ihmiset ja muut perfektionistit valitsee nimenomaan ne tiukkaan sidotut kimput! Mistä lie tuollainen ajatus syntynyt :D

   Kukat on aina ihania oli ne sitten eksoottisia tarkasti mietittyjä asetelmia tai ihan vaan pellon pientareelta kerättyjä! Juhlapaikka ja teema ja puku ja kaikki vaikuttavat kieltämättä yllättävän paljon myös kukkavalintoihin. Toivottavasti löydetään vielä sopivat kukat :)

   Poista